Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολάντ: δεν ήρθα να πουλήσω όπλα στην Ελλάδα. Πάνε "πίσω" οι Fremm

19.02.2013 | 13:33
Τέλος στο έργο Fremm που "ανέβασε" η εφημερίδα Le Figaro, έβαλε ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ, στις δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους.

"Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς στην  Ελλάδα, όπως διάβασα", είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας όμως ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα, για επαφές. Και προφανώς άφησε ανοιχτό το "παράθυρο" για το θέμα των γαλλικών εξοπλισμών. 

Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, δεσμοί αιώνων, αλλά και ιδιαίτεροι δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη στήριξη της Γαλλίας απ' την απελευθέρωση της Ελλάδας ως και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μετά το '74, αλλά και τη στήριξη της Γαλλίας στην είσοδο της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη.

“Ενημέρωσα τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση ελλείμματος και διαρθρωτικές αλλαγές μεγάλο βαρύ τίμημα σε ύφεση και ανεργία” είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε σεβασμό του για τις θυσίες ελληνικού λαού υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν μέτρα ανάπτυξης

“Συζητήσαμε για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην ενέργεια, τις κατασκευές, τις μεταφορές , την άμυνα, τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων, αλλά και τη δυνατότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών επιχειρήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

“Ήδη η Γαλλία μας βοηθά σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης”, είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πω;ς η Γαλλική πλευρά θα “θα βοηθήσει και σε ότι έχει να κάνει και με θέματα κτηματολογίου αλλά και σε θέματα διοίκησης.”
“Είχαμε τη δυνατότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τουρισμού, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα συμμετοχής της Γαλλίας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση της ρευστότητας.” συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Σήμερα θα υπογραφεί επίσης μια συμφωνία μεταξύ των συνδέσμων βιομηχανιών των δύο χωρών” ανέφερε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος προς τον κ. Ολάντ τόνισε πως η Γαλλία ήταν πάντα το κέντρο της Ευρώπης, στήριξε την Ελλάδα να μπει και να παραμείνει στην Ευρώπη, ενώ σήμερα τη στηρίζει για να βγει από την κρίση.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σημαίνει η γαλλική πρόταση για "δανεισμό" φρεγατών Fremm. Τι γράφει η Figaro

Μας δανείζουν και σε φρεγάτες! Ο Ολάντ φέρνει δανεικές Fremm!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ