Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοταχώς προς τον "γάμο" για τα Mirage 2000 - Στη ΓΔΑΕΕ η Safran

08.02.2018 | 11:31
Ολοταχώς προς τον "γάμο" για τα  Mirage 2000 οδεύει η Πολεμική Αεροπορία, με τις εξελίξεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου να είναι καταιγιστικές. Μετά τον χθεσινό "αρραβώνα" όπως χαρακτηρίστηκε προς το OnAlert η θετική έκβαση στις συζητήσεις με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Dassault, σήμερα το κατώφλι της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων πέρασαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Safran.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, κ. Κυριάκος Κυριακίδης συναντήθηκε σήμερα με με εκπροσώπους της εταιρείας Safran, κ. Lafaye, κ. Pavoletti, κ. Defos du Rau και κ. Χούμπαυλη, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την υποστήριξη των αεροσκαφών M-2000. 

Όπως έγραψε πρώτο το OnAlert Στο προσεχές διάστημα λοιπόν θα συνταχθούν οι "άδειες του γάμου" δηλαδή η συμφωνία την οποία θα υπογράψουν τα δύο μέρη. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουν από κοινού οι Έλληνες διαπραγματευτές με τα χαμηλόβαθμα στελέχη που θα καταφθάσουν στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες. "Σε σφαιρικό επίπεδο συγκλίνουμε, τα βρίσκουμε. Από και στο εξής είναι η ώρα των χαμηλόβαθμων με τους οποίους θα δούμε τις λεπτομέρειες στο πρακτικό σκέλος, το πως και τι θα υπογράψουμε." ανέφερε η ίδια πηγή ενημέρωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ανάπτυξή του θα γίνει σε βάθος τουλάχιστον 4 ετών και μπορεί να επεκταθεί έως και στα 7 χρόνια. Μετά την υπογραφή η μπάλα θα περάσει στο "γήπεδο" του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που θα χαράξουν τους άξονες του προγράμματος και την εφαρμογή του πάνω στον στόλο των Mirage 2000 και στον εξοπλισμό τους. Από εκεί και περα είναι θέμα επιλογής ποιο θα ενεργοποιήσει η αεροπορία. Εαν αυτό έχει λίγες βλάβες μπορεί να πετύχει μεγάλο αριθμό αν θα το κάνει ή εάν επιλέξει με κριτήριο πόσες ώρες πτήσης έχει υπόλοιπο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ