Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οτζαλάν: "Σε λεπτό στρώμα πάγου η συμφωνία με τους Τούρκους"

11.11.2013 | 16:01
«Η διαδικασία της ειρήνης έχει φθάσει ένα κρίσιμο σημείο. Συνεχίζεται αλλά βαδίζει πλέον πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου», φέρεται ότι δήλωσε ο έγκλειστος στο νησί Ιμραλί Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

«Τα περισσότερα από τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα και οι θυσίες προέρχονται από τη μια πλευρά», είπε ο Κούρδος ηγέτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που τον επισκέφθηκαν.

«Μολαταύτα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι μονομερής, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε (να επιδεικνύουμε) την πίστη μας για την ειρήνη, παρά τις αρνητικές εξελίξεις», φέρεται ότι πρόσθεσε ο Κούρδος ηγέτης. Η διεύρυνση της δημοκρατίας είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε πιθανή συνωμοσία για τον εκτροχιασμό τις διαδικασίας ειρήνης και «ουσιώδες μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να εμπεδωθούν νομικά οι δημοκρατικές αλλαγές το ταχύτερο δυνατόν» φέρεται να ανέφερε ο Οτζαλάν .

Οι αντιπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Περβίν Μπουλντάν και Ιντρίς Μπαλουκέν συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σιρί Σιρεγιά Εντέρ επισκέφθηκαν τον Οτζαλάν στο Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά, κι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις μόλις επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ