Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Φόβοι για στρατιωτική επέμβαση

01.02.2014 | 11:37
Η αντιπολίτευση της Ουκρανίας προειδοποίησε σήμερα τους Ευρωπαίους για μια «πολύ πιθανή επέμβαση του στρατού» εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο.

Στη διάρκεια μιας συνάντησης στο Μόναχο με ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, ο Αρσένι Γιατσένιουκ, «τους ενημέρωσε για ένα πολύ πιθανό σχέδιο της κυβέρνησης να καταφύγει στη βία, ακόμη και με τη συμμετοχή του στρατού», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος Μπατκιβτσίνα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Ο ουκρανικός στρατός, που στο παρελθόν είχε υπογραμμίσει ότι δεν θα επέμβει στην κρίση αυτή που διχάζει εδώ και δύο μήνες την Ουκρανία, ζήτησε χθες Παρασκευή από τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας ότι η κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων απειλεί «την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας.

Ο Γιατσένιουκ συναντήθηκε επίσης με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ και τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάγερ.

Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο Γιατσένιουκ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Ντμίτρο Μπουλάτοφ για να του παράσχει ιατρική περίθαλψη. Ο Μπουλάτοφ κατήγγειλε χθες ότι είχε απήχθη και κρατήθηκε επί μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας τον βασάνιζαν.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα «να έχει σκηνοθετηθεί η απαγωγή (…) προκειμένου να προκληθεί μια αρνητική αντίδραση από την κοινωνία».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ