Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Έντονη κινητικότητα του Ρωσικού Στρατού στα σύνορα

26.11.2018 | 12:18
 Έντονη κινητικότητα του Ρωσικού Στρατού κατά μήκος των Ρώσο-Ουκρανικών συνόρων καταγγέλλει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Ο Τουρτσίνοφ ανέφερε ότι ο υβριδικός πόλεμος που για σχεδόν πέντε χρόνια διεξάγει η Μόσχα κατά του Κιέβου για πρώτη φορά εξελίχθηκε σε απευθείας επίθεση κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τουρτσίνοφ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία μεταφέρει τις προκλήσεις της από την θάλασσα στην στεριά, όπου κατά μήκος των συνόρων σε βορρά, ανατολή και νότο υπάρχει έντονη κινητικότητα και προετοιμασίες από πλευράς των Ρωσικών ΕΔ.

Για αυτό το λόγο, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι αναγκαία η επιβολή στρατιωτικού νόμου σε ολόκληρη την Ουκρανία, όπως ζήτησε και ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. 

Βέβαια, πληθαίνουν οι φωνές εντός της Ουκρανίας, ότι δεν υπάρχει λόγος για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, ενώ ταυτόχρονα αποδίδουν στον Ουκρανό Πρόεδρο την πρόθεση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το συμβάν για να χειραγωγήσει τις εσωτερικές εξελίξεις στην χώρα ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από UNIAN

Φωτογραφία αρχείου από την άσκηση Vostok 2018

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ