Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Τα μαύρα κουτιά δείχνουν "αποσυμπίεση" από "ισχυρή έκρηξη"

28.07.2014 | 15:41
Ουκρανία: Τα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι υπήρξε "αποσυμπίεση" που οφειλόταν σε μια "ισχυρή έκρηξη", και προκάλεσε τη συντριβή του Boeing 777, δηλώνει ο Αντρίι Λισένκο

Η εξέταση των μαύρων κουτιών του Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία αποκάλυψε μια «αποσυμπίεση» που οφείλεται με μια «ισχυρή έκρηξη» την οποία προκάλεσε ένας πύραυλος, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

«Τα στοιχεία των καταγραφέων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται με μια έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ενός πυραύλου» στην άτρακτο, διευκρίνισε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου, ο Αντρίι Λισένκο. Ο Λισένκο εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τους καταγραφείς από το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία τη 17η Ιουλίου.

Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες, «Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Φερνόι, η εκπρόσωπος του OVV.

Η Βρετανία έχει επιφορτιστεί με το έργο να μεταφορτώσει τα δεδομένα από τα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής και να παραδώσει τις πληροφορίες στους διεθνείς ερευνητές προκειμένου να τα αναλύσουν.

Οι συγκρούσεις ανάγκασαν τους διεθνείς ειδικούς να εγκαταλείψουν για δεύτερη ημέρα τα σχέδια να μεταβούν στο σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους. Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε σε περιοχές κοντά στον τόπο του δυστυχήματος

Oι συγκρούσεις που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν τους διεθνείς ειδικούς να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να μεταβούν στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών προκειμένου να διεξάγουν έρευνες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και φιλορώσοι αντάρτες.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι τα μέλη του που ταξίδευαν μαζί με Αυστραλούς και Ολλανδούς ειδικούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ντονέτσκ για «λόγους ασφαλείας».

Ο ηγέτης των ανταρτών Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ ότι οι αυτονομιστές που συνόδευαν την ομάδα των ειδικών στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν μπροστά σε μάχες και γύρισαν πίσω.

Νωρίτερα σήμερα, οι ολλανδικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι οι ιατροδικαστές και αστυνομικοί από την Ολλανδία και την Αυστραλία που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο της συντριβής είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν καθώς ακούγονταν «εκρήξεις» σε κοντινό σημείο.

Ο στρατός εισήλθε σε πόλεις πλησίον του τόπου της συντριβής

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι εισήλθαν σε πολλές πόλεις που τελούσαν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ των Malaysia Airlines, ενώ ανέκτησαν τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας λόφου που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.

Οι στρατιώτες εισήλθαν στις πόλεις Σαχτάρσκ και Τόρεζ, στο ανατολικό Ντονέτσκ και ανέκτησαν τον έλεγχο του λόφου Σαβούρ-Μογκουίλα διευκρίνισαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επίσης στο Σνιτζνέ, σε κοντινή απόσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο λόφος «Σαβούρ Μογκουίλα συνιστά ένα στρατηγικής σημασίας ύψωμα στα σύνορα των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εκείνου του Ροστόφ στη Ρωσία, απ’ όπου οι τρομοκράτες βάλλουν εναντίον των Ουκρανών στρατιωτών και κάποιων χωριών, κυρίως του Μαρινίβκα» υπογράμμισε η ουκρανική προεδρία σε μία χωριστή ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει εάν ενδεχομένως υπάρχουν θύματα.

Βόρεια του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις επίσης ανέφεραν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Ντεμπαλτσέβε και ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία με στόχο την «απελευθέρωση» του προπυργίου των ανταρτών Γκορλίβκα.

Επίσης ανέφεραν ότι εισήλθαν στην πόλη Λουτουγκινέ στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Οι αντάρτες επιβεβαιώνουν ότι έχασαν τον έλεγχο ενός τμήματος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών

Oι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία αναγνώρισαν σήμερα ότι έχουν χάσει τον έλεγχο ενός τμήματος της ζώνης στην οποία κατέπεσε το Μπόινγκ των Malaysia Airlines, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν επί του πεδίου και ανακοίνωσαν ότι εισήλθαν σε πολλές πόλεις που βρίσκονται πλησίον. «Οι Ουκρανοί έχουν καταλάβει ένα τμήμα της περιοχής της συντριβής» δήλωσε στον Τύπο ο Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΗΕ: Έγκλημα πολέμου η πτώση της πτήσης MH17

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δεν έχετε αποδείξεις για εμπλοκή των αυτονομιστών

Κατάρριψη Μπόϊνγκ: Θα αλλάξει τον κόσμο όπως εκείνη του 1983 που "διέλυσε" την ΕΣΣΔ;


Ο "Έλληνας" στα ηχητικά ντοκουμέντα των φιλορωσων που παραδέχονται ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος


Αυτός είναι ο πύραυλος που κατέρριψε το Μπόϊνγκ;

Διπλωματικά παιχνίδια πάνω από τα πτώματα - ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ