Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Όχι" Ερντογάν σε αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

19.06.2014 | 14:19
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ενδεχόμενες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών στο Ιράκ μπορεί να προκαλέσουν πολλούς νεκρούς μεταξύ των αμάχων και πως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά μια τέτοια στρατηγική, ενώ η Σαουδική Αραβία θεωρεί επίσης πως ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των Ιρακινών και όχι η έξωθεν επέμβαση, είναι ο τρόπος για να επιλυθεί η αναταραχή στο Ιράκ και επισημαίνει πως αρκετές ηγετικές δυτικές δυνάμεις συμφωνούν με τη θέση αυτή.

"Η Αμερική, με τη σημερινή της στάση και τις δηλώσεις που έχει κάνει, δεν βλέπει θετικά τέτοιες επιθέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν προς δημοσιογράφους στην Άγκυρα όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αμερικανές αεροπορικές επιδρομές.
"Υπάρχουν (μαχητικά) στοιχεία του ΙΚΙΛ που είναι αναμιγμένα με τον κόσμο. Μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό νεκρών μεταξύ των πολιτών", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στην Ντόχα, σαουδαραβική πηγή δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερς πως "καμιά έξωθεν επέμβαση δεν πρόκειται να ωφελήσει".

"Η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία συμφωνούν όλες πως ο διάλογος και μια πολιτική λύση είναι η οδός για να προχωρήσουμε στο Ιράκ", πρόσθεσε η πηγή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ