Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παιχνίδια πολέμου" στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας - Σε συναγερμό το Πεκίνο για αναχαιτίσεις!

28.11.2013 | 23:26
Το Πεκίνο έστειλε αρκετά πολεμικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης να περιπολούν τη νέα, αμφιλεγόμενη ζώνη εναέριου ελέγχου που κήρυξε το Πεκίνο πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.
 
Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα έστειλε μαχητικά της να πετάξουν εντός της ζώνης χωρίς να ενημερώσει το Πεκίνο.


Η κίνηση αυτή αυξάνει την ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας για τη ζώνη αυτή. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έστειλαν νωρίτερα σήμερα δικά τους πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη εναέριου ελέγχου του Πεκίνου χωρίς να ενημερώσουν τις κινεζικές αρχές.

Το Πεκίνο κήρυξε μονομερώς το Σάββατο μια «ζώνη εναέριου ελέγχου» επάνω από ένα μεγάλο τμήμα της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, στην οποία βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα που τελεί υπό ιαπωνική διοίκηση με την ονομασία Σενκάκου, αλλά το διεκδικεί η Κίνα υπό την ονομασία Ντιαογιού.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έθεσε το Πεκίνο, τα αεροσκάφη που εισέρχονται στην ζώνη αυτή θα πρέπει να καταθέτουν το σχέδιο πτήσης τους, να γνωστοποιούν την εθνικότητά τους και να παραμένουν σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τις κινεζικές αρχές.

Η κινεζική περίπολος είναι «ένα αμυντικό μέτρο και σύμφωνο με τις κοινές διεθνείς πρακτικές», δήλωσε ο Σεν Τζίνκε, εκπρόσωπος της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας έχει τεθεί «σε υψηλό συναγερμό και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει διάφορες απειλές και να προστατεύσει σθεναρά την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας». 

Διαβάστε ακόμη:

"Επικίνδυνη η δημιουργία κινέζικης ζώνης αεράμυνας"


Κίνα "απειλεί"
ΗΠΑ με ζώνη αεράμυνας - Τι απαντά η Ουάσινγκτον

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ