Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: Σημαντικός πολέμαρχος σκοτώθηκε σε επιδρομή UAV

03.01.2013 | 10:48
Ο μουλάς Ναζίρ, πακιστανός πολέμαρχος οι μαχητές του οποίου πολεμούν κατά των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Νότιο Ουαζιριστάν, στις περιοχές των φυλών του βορείου Πακιστάν, ανακοίνωσαν πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο πύραυλοι έπληξαν όχημα στο οποίο επέβαινε ο μουλάς Ναζίρ και πέντε μαχητές του. "Ο μουλάς Ναζίρ και πέντε μαχητές, ανάμεσά τους δύο τοπικοί διοικητές, σκοτώθηκαν", σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί.

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επέδραμε επίσης σήμερα το πρωί στο γειτονικό Βόρειο Ουαζιριστάν σκοτώνοντας τέσσερις μαχητές.

Ο μουλάς Ναζίρ θεωρείται ο σημαντικότερος πολέμαρχος του Νοτίου Ουαζιριστάν και έχει γίνει στόχος πολλών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Διασώθηκε επίσης από επίθεση αυτοκτονίας στην Γουάνα, την κυριότερη πόλη του Νοτίου Ουαζιριστάν.

Ο μουλάς Ναζίρ ήταν σύμμαχος του ισχυρού διοικητή των ταλιμπάν Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ, ο οποίος βρίσκεται στο γειτονικό Βόρειο Ουαζιριστάν. Οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν το Ουαζιριστάν ως βάση οπισθοφυλακής για επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Ο μουλάς Ναζίρ είχε σχέσεις και με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν. Το Κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσάφζαϊ, της μικρής Πακιστανής, υπέρμαχης των δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, η οποία νοσηλεύεται στη Βρετανία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ