Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πάλι στοχοποιούνται οι στρατιωτικοί"! Επιστολή στον Καμμένο για την "απαγόρευση" αποχώρησης πριν τα 58

22.06.2015 | 21:09

Ερωτήματα για την υποχρεωτική παραμονή στο στράτευμα μέχρι τα 58 θέτει στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.Ελπίζουμε ότι θα απαντήσει λεπτομερώς στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Onalert.gr.

Σε ανοιχτή επιστολή της αναφέρει:


“Την 22-6-2015 σε συνέντευξή σας στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA», μεταξύ των άλλων, και μετά από ερωτήματα των δημοσιογράφων, δηλώσατε ότι: «… Γίνονται αλλαγές ήδη σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους των 40 - 45 χρονών οι οποίοι να μην έχουν και τι να κάνουν οι άνθρωποι …».


Δεν ξέρουμε κε Υπουργέ εάν μετά από αυτές τις δηλώσεις σας πρέπει να χαρούμε ή να στενοχωρηθούμε. Είναι ακριβώς τα ίδια λόγια που ακούμε ανελλιπώς τα 5 τελευταία μνημονιακά χρόνια της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Από τα πρώτα σενάρια για εξοικονόμηση χρημάτων και ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να κερδίσουμε λίγο ακόμη χρόνο, και οτιδήποτε πέφτει στο τραπέζι του «προκρούστη» από τους δυνάστες δανειστές μας, έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας και τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι ανωτέρω δηλώσεις σας, όπως καταλαβαίνετε, δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά στους στρατιωτικούς και προκάλεσαν έντονη ανησυχία, καθότι ήδη με το συνταξιοδοτικό μνημονιακό νόμο 3865/2010 τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των Ελλήνων στρατιωτικών που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από το έτος 1990 και εντεύθεν είναι τα 40 πραγματικά έτη υπηρεσίας ή το 60ο έτος της ηλικίας τους.


Προφανώς, λοιπόν, κε Υπουργέ δεν αναφέρεστε σε ένα ήδη νομοθετημένο καθεστώς. Το μόνο που μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις δηλώσεις σας, είναι ότι οι «θεσμικοί» δυνάστες μας επιδιώκουν την κατάργηση των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, όπως επικοινωνιακά τώρα τελευταία αναφέρεται, στο παιχνίδι των οποίων στοχοποιούνται και πάλι τεχνηέντως οι Έλληνες στρατιωτικοί, όταν μάλιστα προκλητικά άλλες κατηγορίες εργαζομένων «τακτοποιούνται», όπως προκύπτει από το υπό διαβούλευση (της μίας ημέρας) σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου».


Ο μόνος που μπορεί να δώσει διευκρινήσεις, να απαντήσει στα ερωτήματα και να άρει την όποια ανησυχία είστε εσείς κε Υπουργέ. Τι ακριβώς εννοείτε με τις φράσεις που δηλώσατε; Θα θιγούν και οι συνάδελφοί μας που ήδη έχουν θεμελιώσει και κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Γιατί δεν αναφέρονται οι απλήρωτες ώρες εργασίας; 
Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε κε Υπουργέ ότι ένας από τους λόγους που τιμωρήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ) από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ στο παρελθόν, ήταν η φημολογούμενη αλλαγή του συνταξιοδοτικού νόμου και ο εγκλωβισμός των στρατιωτικών (ακόμη και αυτών που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα) στο νέο καθεστώς.


Κατά συνέπεια, τι ακριβώς εννοείτε κε Υπουργέ”;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ