Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε συνάντηση με Σαμαρά σε απόστρατους! Επιχείρηση..."μασάζ"

04.02.2013 | 17:42


“Μασάζ” στους απόστρατους ανέλαβε να κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος για πάνω από δύο ώρες δέχτηκε αντιπροσωπεία των “θεσμικών” Ενώσεων αποστράτων ,αλλά “ξέχασε” να καλέσει τις νέες Ενώσεις όπως η ΑΚΙΣ και η ΑΝΕΑΕΔ.

Μαζί με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ήταν και όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ! Ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να ηρεμήσει “τα πνεύματα” και υποσχέθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα , ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχτεί αντιπροσωπεία τους για να συζητήσει μαζί τους.

Αρκούν όλα αυτά για να “χαλαρώσουν” οι απόστρατοι; Με βεβαιότητα η απάντηση είναι αρνητική! Κι αυτό γιατί:

•οι διαβεβαιώσεις Σαμαρά προεκλογικά ότι εν ενεργεία και απόστρατοι δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μισθολογικά τους, διαψεύστηκαν πανηγυρικά!
Και υποθέτουμε ότι δεν έχει σκοπό ο πρωθυπουργός να επιστρέψει τα “κομμένα” στους απόστρατους.

•οι παραδοσιακές Ενώσεις δεν αποτελούν πλέον το κεντρικό πυρήνα έκφρασης των απόστρατων . Μπορεί η κυβέρνηση να μην θέλει να το παραδεχτεί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι νέες ενώσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο κλίμα της κρίσης ,είναι αυτές που πρωτοστατούν και φωνάζουν δυνατά. Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να πείσει τους απόστρατους των “θεσμικών” Ενώσεων να δώσουν κι άλλη πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, ο χώρος των αποστράτων θα εξακολουθήσει να είναι πολύ “ζωηρός” εναντίον των μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση.

Τι προκύπτει απ΄ όλη αυτή τη κατάσταση; Η επιβεβαιώση ότι η κυβέρνηση δεν έχει και μεγάλη επαφή με το τι πραγματικά έχει συμβεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ