Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον "ανορθόδοξο πόλεμο" ο Παναγιωτόπουλος,μαζί με τον γραμματέα της κυβέρνησης

15.11.2012 | 09:15


Στον “ανόρθοδοξο πόλεμο” το ΄ριξε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, εν όψει και ανασχηματισμού.

Παρακολούθησε, την άσκηση «ΚΥΜΑ 5/12», που διεξήχθη στη νήσο Φλέβες, από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όσους συμμετείχαν στην άσκηση, την οποία παρακολούθησε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος,ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει ιδιαίτερη σχέση με τους βατραχανθρώπους του ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου ,Υποναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ.

Μετά το τέλος της άσκησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ, μέσα από την καρδιά μου, τη Διοίκηση και τους άνδρες των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού μας Ναυτικού, για την άψογη πολεμική άσκηση, που πραγματοποίησαν, εδώ, στις Φλέβες. Η άσκηση αυτή, αποτελεί κομμάτι ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος διαρκεί ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε και περιλαμβάνει συνδυασμένες δυνάμεις και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα παιδιά των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και τα παιδιά των Ειδικών Δυνάμεων των άλλων κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν μια λαμπρή ιστορία αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα και το καθήκον.

Διαπιστώνω σήμερα, για μια ακόμη φορά, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και πριν από λίγες μέρες από την άσκηση, που παρακολούθησα κατά την επίσκεψή μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, ότι και εδώ, στις Υποβρύχιες Καταστροφές, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, η επιχειρησιακή ετοιμότητα κορυφαία, η αποτρεπτική ικανότητα πολύ μεγάλη, το φρόνημα υψηλό και η προσήλωση στο καθήκον, στον όρκο, που έχουν δώσει τα παιδιά στο Σύνταγμα και στην αποστολή τους, απόλυτη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθειά τους, εγγυώνται και εξασφαλίζουν σε όλους μας την Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Εθνική Ακεραιότητα και πριν από όλα την Εθνική Ασφάλεια και την ειρήνη, για να μπορέσει, έτσι, όλος ο Ελληνικός Λαός, εκλεκτό κομμάτι του οποίου αποτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τη χώρας, να φέρει σε πέρας τη μεγάλη προσπάθεια Εθνικής Σωτηρίας και Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Σφίγγω το χέρι σε κάθε παιδί, το δικό μας παιδί, που έφερε σε πέρας αυτήν την άσκηση και συγχαίρω τη Διοίκηση και την ηγεσία για όλο το έργο που καθημερινά επιτελεί».
 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε μήνυμα μέσω twitter ανέφερε:

"Τα παιδιά της ΔΥΚ στις Φλέβες απόψε ήταν εξαιρετικά. Κάθε φορά επιβεβαιώνουν την υψηλή μαχητική τους αξία. Πολλαπλασιαστές ισχύος όπως πάντα".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ