Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "γεωπολιτικό κλειδί" της Ελλάδας και το "καρφί" Παναγιωτόπουλου για τα ναυπηγεία

16.10.2012 | 18:44


Έστω και αργά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι ανακαλύπτει αυτό που εδώ και πολλούς μήνες αναλυτές -κυρίως από το εξωτερικό- επεσήμαιναν ,ότι η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας είναι τεράστια και δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει και να την “διαγράψει” λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του International Herald Tribune,επικέντρωσε την ομιλία του σ΄ αυτή τη γεωπολιτική αξία. “Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται μόνο ως μια χώρα που χρωστά. Αν κάτι μας χαρακτηρίζει κι αυτό δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς είναι ότι η Ελλάδα είναι χώρα κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας”.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια,τη Μέση Ανατολή και ειδικά τη Συρία, την Αίγυπτο, τη Τουρκία και τους Κούρδους ,το Λίβανο και την Ιορδανία.

Ο Παναγιωτόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στην ελληνική αμυντική βιομηχανία ρίχνοντας ένα “καρφί” στον Ισκαντάρ Σάφα ,ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,λέγοντας ότι δεν μπορεί επιχειρήσεις “που έχουν ιδιωτικοποιηθεί να πιέζουν το δημόσιο για στήριξη”.

Κατά τ΄ άλλα η ομιλία του ήταν σαφώς ένα “μανιφέστο” υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης των αμυντικών βιομηχανιών επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το μαρασμό τους στον “εναγκαλισμό τους με το κράτος” αλλά και σε “συνδικαλιστικές ακρότητες”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ