Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και η εποχή Γιάννου στο ΥΕΘΑ υπό έρευνα. Κι έπεται συνέχεια

08.11.2012 | 16:12
Ορκωτοί λογιστές θα αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών του πρώην υπουργού Άμυνας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου μετά από σχετική εντολή της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

Ο λόγος; Το όνομα της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Ο εντοπισμός του ονόματος της συζύγου του πρώην υπουργού έγινε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ενημέρωσε την επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής “όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

”

Μετά από αυτό η επιτροπή έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας αναδρομικό έλεγχο.

Στη συνέχεια και αφού η επιτροπή λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών.Από το περιβάλλον του κ. Παπαντωνίου πάντως, όταν είχε εντοπιστεί το όνομα της συζύγου του στη λίστα που είχε δημοσιευτεί από το περιοδικό HOT DOG, αναφερόταν πως μάλλον πρόκειται για συνωνυμία.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής ο Οικονομικός Εισαγγελέας εκτός από το απόσπασμα της λίστα επισυνάπτει και στοιχεία λογαριασμού.  


Τι δηλώνει ο Παπαντωνίου


Ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο:
«Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα.» 

ΣΧΟΛΙΑ