Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ακέφαλο" το τουρκικό ναυτικό. Παραιτήθηκε ο αρχηγός Στόλου της Τουρκίας

24.01.2013 | 09:27
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τουρκικός Στόλος έμεινε χωρίς "καπετάνιο" καθώς παραιτήθηκε ο αρχηγός Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο ενδέχεται να παραιτηθεί και ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Μουράτ Μπιλγκέλ.

Ηδη ο Β’αρχηγός του στόλου Βεϊσέλ Κιοσέλε, κατηγoρείται από τουρκικό δικαστήριο με δράση σε κύκλωμα πρακτόρων!
Σύμφωνα με την τουρκική εφημρίδα Cumhuriyet, σε περίτπωση παραίτησης και του Μπιλγκέλ δεν υπάρχει υψηλόβαθμος αξιωματικός στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό που να έχει φτάσει η επετηρίδα του για να τον αντικαταστήσει!!

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό η έλλειψη υψηλόβαθμων αξιωματικών μετά την από την παραίτηση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε γράψει και το OnAlert, o αρχηγός του τουρκικό στόλου Γκιουνέρ είχε ηδη υποβάλλει την αίτηση παραίτησης του από τον περάσμενο Νοέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού ως μέλη της Εργκενεκόν ή ως πράκτορες και σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet στην επιστολή παραίτησης του γράφει « οι φίλοι μας συλλαμβάνονται και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και σα να μην φτάνει αυτό βοηθάμε και στις συλλήψεις». Όμως ο Μπιλγκέλ είχε ζητήσει να αναβάλλει την παραίτηση και να την επανεξετάσει τον Ιανουράριο.

Όμως η χθεσινή κατηγορία του εισαγγελέα της Σμύρνης εναντίον του Β’ αρχηγού του Στόλου Κιοσέλε, «ξεχείλισε το ποτήρι» και ο Γκιουνέρ παραιτήθηκε καθώς φέρεται να δήλωσε πως « δεν μπορεί να κατηγορούν με τέτοιες κατηγορίες τον υφιστάμενο μου κι εγω να παραμένω στην θέση μου». Ο ίδιος δεν είχε αποδεχθεί την εισβολή εισαγγελέων στη ναυτική βάση στο Γκιόλτζουκ ,όπου είχαν βρεθεί πολλά έγγραφα των σχεδίων δράσης του σχεδίου Βαριοπούλα που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν με προβοκάτσια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Πράκτορες που δούλευαν για την Ελλάδα" δικάζουν οι Τούρκοι
Παραιτείται ο αρχηγός Στόλου της Τουρκίας;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ