Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε ο Σαμαράς από πρόεδρος της ΝΔ

05.07.2015 | 23:17
Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παρίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ. Την ανακοίνωση την έκανε κατά την διάρκεια της δήλωσής του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι παραδίδει το κόμμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος και θα αναλάβει την ηγεσία στη μεταβατική περίοδο μέχρι να προκύψει νέα ηγεσία .

Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενδέχεται αν θέσει σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και επί της ουσίας δήλωσε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις.

Λίγο πριν κάνει τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μειμαράκη τον οποίο ενήμερωσε για την απόφασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μειμαράκης νωρίς το απόγευμα βρεθηκε στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού όπου είχε μακρά συνομιλία με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ.

Κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη σχολίαζαν ότι "ο κ. Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να είναι μεταβατικός πρόεδρος, θα είναι ένας εκτελεστικός πρόεδρος εκλεγμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα με πρόταση Σαμαρά. Όποιος άλλος θελήσει θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη".

Πριν από αυτές τις εξελίξεις είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραιτηθεί και εκείνη από την κούρσα διαδοχής, έρχονται κι άλλα στελέχη να ζητήσουν το ίδιο πράγμα ή να αφήσουν αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς επίσης την παραίτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως το υπάρχον πολιτικό προσωπικό πρέπει να αποχωρήσει, σημειώνοντας επίσης πως ο ελληνικός λαός και η νέα γενικά γύρισαν την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι "η πορεία του έχει δείξει οτι δεν ενδιαφερεται για αξιώματα. Δεν θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ διότι προέχει η επίτευξη της συμφωνίας και η επιστροφή στην ομαλότητα".

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε τις προθέσεις του λέγοντας πως "δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα αρχηγό", δείχνοντας πως δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών,.

Αιχμές για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας άφησε και ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως οι συζητήσεις για τα εσωκομματικά δεν γίνονται σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά παραδέχθηκε ότι πρόσωπα που εκπροσωπούν το παλιό δεν βοήθησαν στην υποστήριξη του «Ναι». Όπως δήλωσε η Νέα Δημοκρατία δεν είχε φρέσκια πρόσωπα να βγάλει μπροστά.

Και ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος άφησε αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ καθώς σε δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε "το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλει επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα “τις πταίει”".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ