Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Tο πρόγραμμα των σημερινών εορτασμών

28.10.2017 | 10:13
Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Θεσσαλονίκη όπου θα κορυφωθούν οι τριήμεροι εορτασμοί με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές πολιτικές και προξενικές αρχές κατά την κρίση τους.

Στις 11.00 ο κ. Παυλόπουλος θα αφιχθεί στον χώρο της παρέλασης λαμβάνοντας την θέση του στην εξέδρα των επισήμων.

Στην παρέλαση ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχουν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο. thessnews.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ