Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρίσι - Tζιχαντιστές - Τροφοδοτείται η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη

09.01.2015 | 15:36
Η επίθεση στο Παρίσι θεωρείται δεδομένο πως θα αλλάξει, προς το χειρότερο, τις σχέσεις Ευρωπαίων και μουσουλμάνων, γεννώντας τον σπινθήρα για την έκρηξη ενός πολιτισμικού πολέμου.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη και αναλυτές θεωρούν βέβαιη την άνοδο της ισλαμοφοβίας στη χώρα. Το 7,5% των κατοίκων της Γαλλίας είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Ανεπίσημες στατιστικές πάντως ανεβάζουν πολύ περισσότερο το ποσοστό αυτό. Στη Γερμανία οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 6% του πληθυσμού, στην Ολλανδία το 5,8% και στη Βρετανία το 4,4%.

Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν έχει ήδη σπεύσει να εκμεταλλευθεί το συμβάν, ζητώντας νέα περί μετανάστευσης νομοθεσία και δημοψήφισμα με το ερώτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής . Η Μαρίν Λεπέν, προηγείται, σε δημοσκόπηση που έγινε μετά την επίθεση στο περιοδικό. Αιτία είναι η στάση της κατά των μουσουλμάνων. “Το φανατικό Ισλάμ έχει κηρύξει πόλεμο στη Γαλλία και απαιτούνται ισχυρές και αποτελεσματικές δράσεις”, διακήρυξε.

Ο πατέρας της, δε, και ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν συνέδεσε τη μετανάστευση με το ακραίο Ισλάμ. Η Λεπέν καταφέρθηκε επίσης κατά των σε ανοιχτό χώρο μουσουλμανικών προσευχών, της διανομής ειδικών γευμάτων στα γαλλικά σχολεία και κατά της μπούργκας και της μαντήλας.

Η Γαλλία πάντως δεν είναι η μόνη χώρα που η ισλαμοφοβία τείνει να ενταθεί. Στη Γερμανία το κίνημα PEGIDA, πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις, προειδοποιώντας πως η Γερμανία, σε λίγα χρόνια, θα κυριαρχείται από τους μουσουλμάνους. “Οι ισλαμιστές έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στη Γαλλία. Δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, αλλά μόνο με τον θάνατο και την καταστροφή”, δηλώνουν εκπρόσωποι του κινήματος. “Ποιος μπορεί να μας βεβαιώσει πως μια τέτοια τραγωδία δεν μπορεί να συμβεί και στη Γερμανία;”, καταλήγουν. Δημοσκόπηση στη Γερμανία, που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2014 έδειξε πως το 57% των μη μουσουλμάνων Γερμανών δήλωσε πως νιώθουν απειλούμενοι από το Ισλάμ.

Στη Βρετανία ο Νάιτζελ Φάρατζ και το κόμμα του χαρακτήρισε την επίθεση ως ενέργεια της “μουσουλμανικής πέμπτης φάλαγγας που ζει στην Ευρώπη”. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε επίσης πως “η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε” και είπε πως προτιμά μετανάστες από φτωχές ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία. Έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία αναφέρει πως μέχρι το 2020 η χώρα μπορεί να έχει γίνει μουσουλμανική!

Στην Ολλανδία ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς, επίσης, δήλωσε πως “η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο και οφείλει να από-ισλαμοποιηθεί”. Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν και στις, παραδοσιακά ανεκτικές, Σκανδιναβικές χώρες, όπου τα ακροδεξιά κόμματα εκμεταλλεύτηκαν την επίθεση. Στην Σουηδία, μετά από επιθέσεις σε τρία τζαμιά, οι μουσουλμάνοι εκτελούν βραδυνές περιπολίες για να τα προστατεύσουν. Το θέμα είναι τι θα συμβεί αν βρεθούν αντιμέτωποι με Σουηδούς ακροδεξιούς.

Σε κάθε περίπτωση οι φωνές κατά της ισλαμικής παρουσίας στην Ευρώπη, που είχαν αρχίσει να ακούγονται, τώρα, χάρη στην ενέργεια των τζιχαντιστών στη Γαλλία, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί σήμερα οι απανταχού τζιχαντιστές να πανηγυρίζουν για τη “μεγάλη επιτυχία” στο Παρίσι, αλλά είναι πιθανό ότι αν συνεχίσουν έτσι θα βρουν την Ευρώπη απέναντί τους, τελικά, σύσσωμη.

Πηγή: Worldbulettin
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ