Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάσχα Ελλήνων στρατιωτικών! Άλλες εποχές με δυσκολίες...αλλά ελπίδα - ΦΩΤΟ

08.04.2018 | 11:00
Πρώτη δημοσίευση: 2017-04-15 19:00:44
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-8 11:00:44

Η Ελλάδα έχει περάσει πολλές φορές το Πάσχα με φτώχεια, με δυσκολίες, με εντάσεις, με φόβο για την ημέρα που θα ξημερώσει και γενικότερα με γεγονότα δυσάρεστα.
Δεν ξέρουμε αν επειδή όλα αυτά έχουν περάσει στην ιστορία μας φαίνονται πλέον πιο “ήπια” σε σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα. Η εθνική κατάθλιψη που βιώνουμε αλλά και ο φόβος ότι πλέον ζούμε υπό καθεστώς κατοχής, έχει αρχίζει να θυμίζει το βιβλίο του Τ.Όργουελ “1984”...

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε έρχονται από το μακρινό παρελθόν.  Ασπρόμαυρες ,κιτρινισμένες οι παλιότερες. Όλες είναι από τις στιγμές ‘’Λαμπρής’’ ,τραβηγμένες σε στρατόπεδα, όπου αξιωματικοί και στρατιώτες γιόρταζαν το Πάσχα. Είναι από περιόδους που η χώρα δεν ήταν πλούσια. Περνούσε δύσκολες ώρες. Αλλά παρόλα αυτά οι άνθρωποι,οι στρατιωτικοί στη προκειμένη περίπτωση, γλεντούσαν,γελούσαν,χόρευαν και κυρίως πίστευαν σε κάτι. Ανεξάρτητα αν αυτό ήταν αληθινό ή ψεύτικο, άσχετα με το αν τους δικαίωσε ή τους πρόδωσε είχαν κάτι να πιστέψουν και κάτι να ελπίζουν. Αυτό μας λείπει σήμερα .

Ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις Πασχαλινές φωτογραφίες στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Χρόνια πολλά.


 


 


 


 

 


 


 


 


 

Πηγή φωτογραφιών: http://oisapes.mysch.gr/idrymata/pap.html

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ