Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος Έλληνας θα διοικεί τους Patriot του ΝΑΤΟ στη Τουρκία

28.11.2012 | 15:16
Με τον εύγλωτο τίτλο «Η Διοίκηση στον  Ζορμπά »  η τουρκική εφημερίδα Vatan παρουσιάζει την είδηση ότι ο ελληνικής καταγωγής  Στρατιωτικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ,  Αμερικανός Ναύαρχος James Stavridis, θα έχει την Διοίκηση των πυραύλων Patriot που θα τοποθετηθούν στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία!O  Αμερικανός Διοικητής αναφέρεται στο δημοσίευμα με το ψευδώνυμο «Ζορμπάς» που ήταν και το όνομα ταινίας με τον Άντονι Κουίν το 1964.
 O  Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR)  Ναύαρχος James Stavridis αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία  τις προσεχείς μέρες  για επαφές υψηλού επιπέδου στις οποίες θα συζητηθούν πρωτίστως το θέμα των Patriot και θέματα της περιοχής. Κατά την εφημερίδα θα παραστεί και στην τελετή που θα γίνει στην Διοίκηση των Χερσαίων Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη . 

Ο Ναύαρχος Stavridis τον περασμένο μήνα είχε φιλοξενηθεί στο Αρχηγείο του Γενικού επιτελείου από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Οζέλ .Τότε το βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν η Συρία. Η γιαγιά και ο παππούς του ελληνικής καταγωγής Stavridis είχαν γεννηθεί στην Τουρκία και αργότερα μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Συχνά - γράφει η εφημερίδα - ο ίδιος ο Ναύαρχος λέει ότι υπήρξε στενός φίλος του Στρατηγού Ιλκερ Μπασμπούγ που βρίσκεται τώρα στις φυλακές. Παλαιότερα ο Stavridis είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι άκρως σημαντική χώρα από γεωπολιτικής πλευράς και σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από πάσης πλευράς . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ