OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πηγές ΥΠΕΘΑ για φρεγάτες Fremm: Ισχύει η προφορική συμφωνία Τσίπρα – Μακρόν

24/04/2018 - 21:12
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-24 17:34:30
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-24 21:12:30

Απορρίπτουν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα περι κυβερνητικού αλαλούμ στην υπόθεση του leasing φρεγατών Fremm. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά ισχύει στο ακέραιο και είναι υπαρκτή η προφορική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου Πρόεδρου κ. Εμμανουέλ Μακρόν, μετά τις διαδοχικές συνομιλίες.

Σε αυτές άλλωστε όπως τόνιζαν οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης κατέστη παραπάνω από σαφής η βούληση του Γάλλου Προέδρου να ενισχύσει τον Ελληνικό Στόλο.  Επιπλέον σημείωναν με νόημα τον υψηλό συμβολισμό που αποπνέει η άμεση ανταπόκριση του Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και το γεγονός ότι με την οριστικοποίηση της συμφωνίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξοπλιστεί η Ελλάδα με το στρατηγικό πλοίο κρούσης.

Τι προβλέπει η προφορική συμφωνία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης δημοσιοποίηση της προφορικής συμφωνίας των ηγετών Ελλάδας-Γαλλίας από τον ΑΝΥΕΘΑ, κ. Φώτη Κουβέλη ήταν αυτονόητα σε γνώση του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της, υπενθύμιζαν ότι περιλαμβάνει τη χρονομίσθωση δυο φρεγατών Fremm και την πρόσκτηση φρεγατών Belharra. Απαντώντας δε στην ερμηνεία -όπως την χαρακτήριζαν-των δηλώσεων της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, κας Φλοράνς Παρλί, υπογράμμιζαν ότι δεν διέψευσε την προφορική συμφωνία αλλά με στην τοποθέτησή της απλώς σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί ακόμη είδηση.

Άλλωστε όπως έλεγαν οι συζητήσεις για την οριστική συμφωνία θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου και σε αυτές θα αποφασιστούν το κόστος και η χρονική διάρκεια για το leasing των φρεγατών Fremm και η επιλογή των οπλικών συστημάτων που θα φέρουν τα πλοία. Σε κάθε περίπτωση επέμεναν ότι είναι εφικτή η ύψωση της γαλανόλευκης και κυρίως να πλεύσουν υπό αυτή στο Αιγαίο μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι τελικές συζητήσεις για την αγορά 2+2 φρεγατών Belharra. Θα γίνει ένας προϋπολογισμός του κόστους αφού μορφοποιηθεί ο τύπος που θα ταιριάζει με τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες. Σημαντικό θεωρείται ότι οι δυο φρεγάτες θα κατασκευαστούν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και το γεγονός ότι διεκδικείται και μάλλον επιτυγχάνεται μια σημαντική ευελιξία στην αποπληρωμή δυο εξ’αυτών.  

Tags: ΓΑΛΛΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΠΝΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM

Related Posts

Δένδιας - Αυλώνα
ΥΕΘΑ

Δένδιας από το ΚΕΤΘ Αυλώνα: «Τέλος στην θητεία παρωδία» – Οι αλλαγές στην εκπαίδευση [pics, vid]

19/02/2026 - 17:38
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επιδιώκουμε την περαιτέρω αμυντική συνεργασία με την Σερβία μέσω «Ατζέντας 2030» και ΕΛΚΑΚ

17/02/2026 - 09:55
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας στο Συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ: Δεν θέλουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζονται σαν β’ κατηγορίας υπάλληλοι

14/02/2026 - 18:28

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Πέντε χώρες έχουν δεσμευτεί να στείλουν στρατεύματα – Τι προβλέπει το σχέδιο ανοικοδόμησης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ευρωπαίοι είναι «απαισιόδοξοι» για το ενδεχόμενο ειρηνευτικής συμφωνίας

Times: H Βρετανία «μπλοκάρει» την χρήση της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία από τις ΗΠΑ για να επιτεθούν στο Ιράν

Έξι παραβιάσεις έκανε αεροσκάφος ATR-72 της Τουρκίας στο Αιγαίο – Δύο παραβάσεις από τουρκικό UAV

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν: «Αν μας επιτεθούν, θα αντιμετωπίσουν μια απάντηση που δεν μπορούν καν να φανταστούν»

Δένδιας από το ΚΕΤΘ Αυλώνα: «Τέλος στην θητεία παρωδία» – Οι αλλαγές στην εκπαίδευση [pics, vid]

O Τραμπ στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης»: «Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν τις επόμενες 10 ημέρες»

Στην Γαλλία αντιπροσωπεία της ΣΜΥ: Παρακολούθησε πρόγραμμα εξοικείωσης στους κινητήρες RTM 322 των ελικοπτέρων ΝΗ90

Top News

Κυριακή της Τυρινής: Συνταγή για τυρόπιτα κουρού με φέτα και παρμεζάνα

Μαρία Μπακοδήμου: «Όταν ξεκίνησα να κάνω ψυχανάλυση, πέρασα μια περίοδο όπου ήμουν επιθετική με τη μαμά μου»

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε ότι είναι και πάλι ερωτευμένη - «Πιο ουσιαστικός ο έρωτας που λατρεύουμε κάποιον για τη συμπεριφορά του»

Κερτ Κομπέιν: Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατός του 32 χρόνια μετά - «Δολοφονήθηκε» λέει απόστρατος αστυνομικός

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert