Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

26.12.2015 | 17:42
Ένοπλη κουρδική οργάνωση που συνδεόταν παλιότερα με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, από την οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαρισμού και τραυματίστηκε άλλη μία.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση με όλμο την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε πέντε αεροσκάφη.

Η οργάνωση έχει και στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιθέσεις που έχουν γίνει εκτός της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται συνήθως το PKK, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Το 2012 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα λεωφορείο του τουρκικού στρατού από την οποία είχαν σκοτωθεί 2 στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί 12 άνθρωποι σε μια παραλιακή πόλη.
Το Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν έχουν ανακοινώσει ότι οι σχέσεις του με το PKK έχουν διακοπεί. Και οι δύο οργανώσεις έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από την Τουρκία και τις ΗΠΑ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ