Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι "παίζουν" με τα ανταλλακτικά των Ενόπλων Δυνάμεων;

30.12.2013 | 00:01
Το πρόβλημα της έλλειψης ανταλλακτικών για κρίσιμα οπλικά συστήματα είναι ίσως το σοβαρότερο που απασχολεί αυτή τη στιγμή τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και σε κάποιο σημαντικό βαθμό οι δυσκολιες δεν έχουν να κάνουν με την έλλειψη χρημάτων αλλά με τον περίφημο νόμο Βενιζέλου, ο οποίος έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει το σύμπαν!

Όμως φαίνεται ότι γι΄ αυτό το νόμο ,τον οποίο ο Αβραμόπουλος θέλει να αλλάξει,γίνεται ένα παράδοξο παραπολιτικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές από το ΥΠΕΘΑ , οι νομικοί του Αβραμόπουλου έχουν καταλήξει μετά από μελέτη του νόμου Βενιζέλου, ότι τα Γενικά Επιτελεία και οι Αρχηγοί μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές ανταλλακτικών μέχρι του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ. Η άποψή τους είναι νομικά τεκμηριωμένη ,έχει τη σύμφωνη γνώμη των οικονομικών και αποτελεί χωρίς αμφιβολία ανάσα για τα Γενικά Επιτελεία. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα!

Το επιτελείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη έχει τελείως διαφορετική άποψη, ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο συγκεκριμένες διατάξεις του και αρνείται να δώσει στους Αρχηγούς τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επίγουσες και άμεσες προμήθειες ανταλλακτικών.

Η εξήγηση που δίδεται είναι από τη μία ότι πρόκειται για καθαρή περίπτωση ευθυνοφοβίας η οποία έχει “διαβρώσει” όλο το σύστημα της Εθνικής Άμυνας.

Από την άλλη όμως υπάρχει και η άποψη ότι όλα αυτά γίνονται για να πληγεί και προσωπικά ο Βενιζέλος.

Ότι κι απ΄ τα δύο κι αν ισχύει θα ήταν αδιάφορο αν οι εμμονές κάποιων δεν προκαλούσαν τόσο σοβαρά θέματα στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό ίσως να είναι απαραίτητη μια παρέμβαση Αβραμόπουλου ,ώστε να δοθεί άμεσα λύση . Τα προβλήματα που υπάρχουν στις μονάδες δεν μπορούν να περιμένουν. Ας “παίξουν” παραπολιτική σε άλλα υπουργεία. 

Διαβάστε ακόμη:


Καθηλωμένα ...από "τακάκια" αεροπλάνα της ΠΑ για 13600 ευρώ!!! Γιατί φθάσαμε ως εδώ;

Τι αλλάζει στους εξοπλισμούς - "Υπογραφή" από Επιτελεία για προγράμματα μέχρι 400.000 ευρώ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ