Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος είναι ο "κόκκινος στρατηγός" που μπήκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

12.01.2015 | 12:55
Ο υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας είναι ο στρατιωτικός που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να του εμπιστευθεί την πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Νίκος Τόσκας διατηρεί ελπίδες εκλογής αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει εκλογικά ψηλά.

Αξιωματικός των Τεθωακισμένων ο Νίκος Τόσκας είχε κατορθώσει να συνδυάσει την “μάχιμη υπηρεσία” στην πρώτη γράμμη, με την θητεία σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο NATO. Εμείς οι δημοσιογράφοι τον γνωρίσαμε ως διευθυντή του γραφείου του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μανουσου Παραγιουδάκη. Αυστηρός ως αξιωματικός αν και πάντα οι πολιτικές του πεποιθήσεις ήταν “αριστερών” κατευθύνσεων.

Μετά από την αποστρατεία του ο Νίκος Τόσκας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά συμμετέχοντας στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

Θα βρεθούν πάρα πολλοί να θυμηθούν ότι υπήρξε διευθυντής του Πάνου Μπεγλίτη όταν ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Υπήρξε εξαιρετικός στα καθηκόντά του και τελικά συγκρούστηκε με τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Ως βαθειά πολιτικοποιημένο άτομο είναι δεδομένο ότι ο Νίκος Τόσκας έχει συμπάθειες και αντιπάθειες στο στράτευμα. Θα λέγαμε ότι ήταν το “αντίθετο στρατόπεδο” απ΄ αυτό του Φραγκούλη Φράγκου , με τον οποίο είχαν μάλλον τυπικές σχέσεις.


Διαβάστε ακόμη:

"Μάχη" για την ψήφο των στρατιωτικών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Ποιος στρατηγός πάει Κουμουνδούρου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ