Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος έπεισε τον Σαμαρά να μην αναλάβει το ΥΠΕΘΑ;

31.10.2014 | 23:20
Τα διαφορετικά “στρατόπεδα” με τις διαφορετικές στρατηγικές κι απόψεις ήταν η αιτία της ανεξήγητης καθυστέρησης του πρωθυπουργού να αποφασίσει ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση στο ΥΠΕΘΑ.

•Το ένα στρατόπεδο είχε ξεκάθαρη θέση. Να αναλάβει ο ίδιος ο Σαμαράς το ΥΠΕΘΑ . Ανάμεσα στους υποστηρικτές αυτής της άποψης ήταν και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος είχε μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου την θετική ανταπόκριση που εισέπραττε από πολλούς στρατιωτικούς. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ο Σαμαράς είχε επιλέξει αυτή τη λύση.

Το έτερο στρατόπεδo ήταν ο   Δημήτρης Σταμάτης που  υποστήριζε ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να έχει εμπλοκή στο ΥΠΕΘΑ. Το οποίο εδώ και πέντα χρόνια έχει πάψει να θεωρείται…ακινδυνο. Με το προσωπικο των Ενόπλων Δυνάμεων σε απόγνωση ,με την ύπαρξη και ενεργότατη λειτουργία Ενώσεων Στρατιωτικών και Ομοσπονδίας και με τον κίνδυνο κάτι να πάει πολύ στραβά, το ρίσκο που αναλαμβάνει ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ είναι πολύ μεγάλο. Όσοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την καρέκλα του ΥΕΘΑ έμαθαν ότι μετά το κόκκινο χαλί και τις μπάντες ,αρχίζουν τα δύσκολα.

Χθες το πρωί ο πρωθυπουργός πήρε την τελική απόφαση ότι στο ΥΠΕΘΑ δεν θα πάει ο ίδιος. Η αναζήτηση εναλλακτικού προσώπου είχε ξεκινήσει από νωρίς με τρία ονόματα να έχουν ακουστεί. Μιχελάκης,Αρβανιτόπουλος, Μαρκόπουλος. Ο πρωθυπουργός επέλεξε την …έκπληξη όχι μόνο για να αιφνιδιάσει. Ο Δένδιας θεωρείται δοκιμασμένος σε δύσκολο υπουργείο όπως αυτό της Δημόσιας Τάξης και θεωρήθηκε πιο ασφαλής επιλογή.

Βέβαια ότι κι αν του λένε οι σύμβουλοί του είναι δεδομένο ότι η προσδοκία ανάληψης του ΥΠΕΘΑ από τον ίδιο απογοήτευσε ένα μέρος στρατιωτικών οι οποίοι πραγματικά είχαν πιστέψει στον συμβολισμό μιας τέτοιας κίνησης .

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Δένδιας: Ποιός είναι ο νέος ΥΕΘΑΤο -πραγματικά- τελευταίο αντίο Αβραμόπουλου στο
ΥΠΕΘΑ που δεν έχετε δει - ΒΙΝΤΕΟΑποχαιρέτησε την στρατιωτική ηγεσία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος - ΦΩΤΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ