Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιους είδε ο Α/ΓΕΝ στις ΗΠΑ - Φωτογραφίες

20.01.2014 | 14:44
Διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα εισέπραξε από τους αμερικανούς ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Α/ΓΕΝ και οι συνεργάτες τους εμφανίζονται ενθουσιασμένοι από τα όσα είδαν,άκουσαν και διαπίστωσαν στις επαφές που έγιναν στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική πλευρά έκανε σαφές ότι ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός για τις ΗΠΑ. Ειδικά αυτή τη περίοδο όπου η περιοχή πέριξ της Ελλάδας βρίσκεται σε φάση αποσταθεροποίησης και αναταραχής.
Η διάθεση των αμερικανών για “εμβάνθυση” των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είχε γίνει αισθητή το καλοκαίρι στην επίσκεψη Αβραμόπουλου και επιβεβαιώθηκε και στην επίσκεψη Αποστολάκη, στην οποία εμφανίστηκαν ανοιχτοί να συζητήσουν όλα τα θέματα.Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο της επισκέψεως του στις ΗΠΑ συναντήθηκε και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Secretary οf Navy) κ. Ray Mabus, τον Α/ΓΕΝ των ΗΠΑ (US Chief οf Naval Operations), Ναύαρχο Jonathan Greenert, το Διοικητή US Fleet Forces Command, Ναύαρχο William Gortney, καθώς και με τον Υποδιοικητή και τον Επιτελάρχη της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation), Ιταλό Πτέραρχο Mirco Zuliani και Βρετανό Αντιστράτηγο Phil Jones αντίστοιχα.

Παράλληλα έλαβαν χώρα και έτερες συναντήσεις/ενημερώσεις στο Πεντάγωνο, ενώ επισκέφθηκε και τα US Office of Naval Intelligence και National Maritime Intelligence Office.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τον Πρέσβυ της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κ. Χρίστο Παναγόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον και στο Νόρφολκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "κατάρα" των
ΗΠΑ και ο Α/ΓΕΝ που μόλις επέστρεψε από εκεί

Η επίσκεψη Α/ΓΕΝ Αποστολάκη στις ΗΠΑ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ