Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμος" για το κύμα μεταναστών και νέα εμπλοκή του στρατού

13.04.2015 | 19:13

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για “μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου” και κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά ότι είχε άφησε ανοχύρωτη την χώρα. Τα τελευταία 24ωρα οι αριθμοί παράνομων μεταναστών έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές “το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε –μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις”.

Και πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα;
“Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού.
Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ