Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "πονηρή" σκέψη του Ερντογάν για το τζαμί στην Αθήνα

30.01.2013 | 07:53
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Πρέπει να αντιληφθούμε καλά, το τι ακριβώς έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά
Ο τούρκος πρωθυπουργός ,εκμεταλλεύθηκε «το λάθος» των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν έχουν χτίσει τζαμί στην Αθήνα παρά τις αποφάσεις που ελήφθησαν και έπαιξε το δικό του παιχνίδι.
Έτσι στη συνάντηση στο Κατάρ, πρότεινε στον έλληνα πρωθυπουργό να δώσει την άδεια οικοδόμησης για το τέμενος στην Αθήνα και η Τουρκία να αναλάβει το κόστος κατασκευής του έργου. Ο Αντώνης Σαμαράς ,το αρνήθηκε, όμως για τους Τούρκους είχε σημασία να σταλεί ένα μήνυμα προς το Κατάρ, που χρηματοδοτεί τους Μουσουλμάνους και πολλά ισλαμικά καθεστώτα ως αντίβαρο στο Ιράν.
Ο Ερντογάν παρουσιάστηκε ως «ο ηγέτης των Μουσουλμάνων» ικανοποιώντας και το Κατάρ στο οποίο έχει ήδη καλές σχέσεις. Η χώρα αυτή είναι που στέλνει εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία για να χρηματοδοτήσει του αντάρτες στη Συρία , επίσης το Κατάρ επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην κτηματαγορά της Τουρκίας και κρατά ζωντανή την οικονομία της γειτονικής χώρας.
Το σημείο που επέλεξε ο Ερντογάν να κάνει την πρόταση στον Αντώνη Σαμαρά έχει τη σημασία του και ας ήξερε πως κανένας έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δέχονταν τουρκική χρηματοδότηση για τζαμί στην Αθήνα.
Άλλωστε ο Ερντογάν δεν μίλησε για τζαμί .για όσους Μουσουλμάνους ζουν στην Αθήνα, αλλά «για όσους επισκέπτονται την Αθήνα», εννοώντας ίσως τους Καταριανούς και ποιος ξέρει ίσως τούρκους επενδυτές.
Το μήνυμα πάντως δεν ήταν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά προς τον σεΐχη του Κατάρ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν προς Σαμαρά "Ασε μας να χτίσουμε τζαμί στην Αθήνα"

Τηλεφώνημα Ερντογάν προς Σαμαρά "Πάρε πισω το νόμο για τους ιεροδιδασκάλους"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ