Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποροσένκο: Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση

12.09.2014 | 11:49
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χαιρέτισε σήμερα τον νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας που έθεσε νωρίτερα σε εφαρμογή η ΕΕ και δήλωσε ότι αυτές υπογραμμίζουν τον βαθμό της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στη χώρα του σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τη Μόσχα και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ποροσένκο δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην ουκρανική κρίση, ενώ επανέλαβε και την υποστήριξή του για μερική αποκέντρωση εξουσιών στις περιφέρειες.
"Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση...Για να παραμείνει ενωμένη η χώρα χρειαζόμαστε κάποια αποκέντρωση εξουσιών", δήλωσε ο Ποροσένκο και πρόσθεσε ότι τα κομβικής σημασίας ζητήματα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα, οι νέες κυρώσεις της 28μελούς ΕΕ δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στον Ιγκόρ Λεμπέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, εθνικιστή πολιτικό, και αριθμό ηγετών των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία -- αξιωματούχους στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και την Κριμαία.

"Ποτέ μου μέχρι σήμερα δεν ένιωσα τόσο μεγάλη αλληλεγγύη. Αισθάνομαι πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας", είπε ο Ποροσένκο σε διάσκεψη στο Κίεβο κι επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις για υποστήριξη που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι ευελπιστεί πως η ουκρανική βουλή και το ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσουν να συγχρονιστούν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα ψηφοφορίας επί της νομοθετικής συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tίθενται σε ισχύ οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ουκρανία: Παρά την εκεχειρία, οι ρωσόφωνοι ελέγχουν σημαντικά εδάφη

Διαταγή πολεμικής ετοιμότητας στα ρωσικά στρατεύματα! Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ