Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πράσινα μπερέ" σε δράση! Φωτο από την ελληνοαμερικανική άσκηση

12.03.2014 | 15:55
Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύτηκαν μαζί επί ελληνικού εδάφους.

Τα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν σε 2 φάσεις.Η πρώτη έγινε στις 8 Μαρτίου στο Α/Δ Στεφανοβίκειου με την διεξαγωγή της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Προσβολή Εχθρικού Α/Δ με Αεροκίνητη Επιχείρηση» την νύχτα.
Αντικείμενα τα οποία εξετάστηκαν διαδοχικά: επιβίβαση - πτήση εθισμού, αποβίβαση προσωπικού, εκπαίδευση προσωπικού στη διαδικασία διείσδυσης με την μέθοδο του «fast-rope», πτήση σε σχηματισμό με συνοδεία επιθετικών ελικοπτέρων (ΕΕ/Π), προσέγγιση Α/Δ, αποβίβαση προσωπικού με την μέθοδο του «fast-rope», εξασφάλιση ζωνών προσγείωσης, προσγείωση αεροπορικών μέσων.Η δεύτερη φάση έγινε στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών με την διεξαγωγή της ΤΑΜΣ « Ο Μ/Κ Λόχος Κατά την Επίθεση», με χρήση πραγματικών πυρών.

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν:
Από Ελληνικής πλευράς (521 Τάγμα Πεζοναυτών): ΤΟΜΠ Μ113-Α1, ΤΟΜΟ Μ106, Οχήματα HUMMER (Πολ/λου 0,50 χιλ. και όλμων 81 χιλ.), Μηχανές ΥΑΜΑΗΑ TT-600R, Άρματα Μάχης LEO1A5 ενώ τα πτητικά μέσα περιελάμβαναν ΕΕ/Π (AH-64A και ΑΗ-64D) και Ε/Π UH-1H και NH-90.
Η αμερικανική συμμετοχή περιελάμβανε συνολικά και τις 2 ημέρες 90 στελέχη Πεζοναυτών και 40 Αεροπορίας Στρατού ενώ τα πτητικά μέσα περιελάμβαναν, Ε/Π CH-53, V-22 OSPREY, ΕΕ/Π ΑΗ-1W και Ε/Π UH-1H.Διαβάστε ακόμη:

Αμερικανοί και Έλληνες πεζοναύτες μαζί σε δράση - Αποκλειστικές φωτό


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ