OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Πραξικόπημα» στις ΡΙΖΕΣ – Ο ρόλος των απόστρατων και η «αποχή» Μπαλτάκου

09/01/2015 - 05:37
Share on FacebookShare on Twitter

“Πραξικόπημα” στις ΡΙΖΕΣ! Το υπό δημιουργία πολιτικό κόμμα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ,Τάκης Μπαλτάκος “γεννήθηκε” χωρίς την συμμετοχή του! Η είδηση ότι ο Βασιλης Καπερνάρος κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός» (ΡΙΖ.Ε.Σ.) ,χωρίς την υπογραφή Μπαλτάκου προκάλεσε ερωτήματα.

Η ιδρυτική διακήρυξη υπογράφεται από 213 άτομα όχι όμως από τον εμπνευστή της προσπάθειας.

Ποιο είναι το παρασκήνιο; Ο Βασίλης Καπερνάρος αλλά και η πλειοψηφία των απόστρατων αξιωματικών που συμμετέχουν σ΄ αυτό ήθελαν πάση θυσία να γίνει τώρα η ίδρυση του κόμματος έστω και χωρίς συμμετοχή στις εκλογές. Η ετκίμηση που έχουν είναι ότι θα υπάρξουν νέες εκλογές τον Μάϊο . Σ΄ αυτό συμφωνεί και ο Μπαλτάκος ο οποίος όμως όπως λένε οι πληροφορίες δεν συμφωνούσε με την ίδρυση κόμματος τώρα.

Κάποιοι από τους στρατιωτικούς είχαν κι έχουν το άγχος να μην θεωρηθούν οι ΡΙΖΕΣ ως “μαξιλάρι” της ΝΔ. Η υποψία πάντα υπήρχε και οι απόστρατοι που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα φαίνεται ότι επέμεναν να ιδρυθεί τώρα το κόμμα και να προετοιμαστεί τάχιστα για εκλογές αν αυτές προκύψουν ξανά την άνοιξη. Και κυρίως να διακηρύξουν την αντίθεσή τους προς την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Κάπως έτσι οι ΡΙΖΕΣ έγιναν κόμμα χωρίς τον Μπαλτάκο.

Ο κ. Καπερνάρος είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος «Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός».

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 213 πρόσωπα, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, ο οποίος είχε ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος ΡΙΖ.Ε.Σ.

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένας αρχαιοελληνικός κίονας σε μπλε χρώμα και δίπλα τα αρχικά του κόμματος (ΡΙΖ.Ε.Σ.).

Ο κ. Καπερνάρος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός ξεκινά τη μάχη και καλεί όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να δώσουμε τον αγώνα μας.

Η πατρίδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες. Χρειάζεται εκείνους που πιστεύουν στην Ελλάδα, το έθνος μας και τις αρχές του πολιτισμού μας. Από σήμερα στεκόμαστε ως τοίχος στους υποδουλωμένους, τους υπηρέτες των γερμανικών συμφερόντων και σε αυτούς που θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου, του εξευτελισμού και της αναξιοπρέπειας.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη έναντι των πολιτικών εξελίξεων και προχωρούμε ενωμένοι για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που έκλεψαν από τις ελληνικές οικογένειες, την εθνική μας κυριαρχία και την υπερηφάνειά μας. Δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές της μισαλλοδοξίας και του ευτελούς φανατισμού. Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές, χωρίς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και ανίερους κομματικούς καιροσκοπικούς συμβιβασμούς. Δεν προσθέτουμε συμφέροντα αλλά τις ψυχές μας».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΚΟΜΜΑΜΠΑΛΤΑΚΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

20/12/2025 - 15:22
αυξήσεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

20/12/2025 - 09:46
ΥΠΕΘΑ - υπαξιωματικοί
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

14/12/2025 - 09:13

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Συνετρίβη το τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης κοντά στην Άγκυρα

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή», προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Top News

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε εξοπλισμούς για την αποτροπή σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα υπάρξει 3ος κύκλος, το "Πάρα Πέντε" πραγματικά ήταν η καρδιά μου»

Φοινικούντα: Νέα μαρτυρία κλειδί για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ - «Έφτασα την επόμενη μέρα στο σημείο, ο ανιψιός ήθελε να το καθαρίσει»

Η Σμαράγδα Καρύδη στο Live News πριν το reunion του «Πάρα Πέντε»: Μέσα από τη σειρά ο κόσμος είδε μία εικόνα μου λίγο πιο αληθινή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert