Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προεδρική Φρουρά: Nέα φορεσιά για τους ''βρακοφόρους του Αιγαίου'' - ΦΩΤΟ

29.06.2017 | 11:51
Νέα φορεσιά για τους βρακοφόρους του Αιγαίου οι οποίοι εντάσσονται πλέον στην Προεδρική Φρουρά.

Πέρασαν μάλιστα 70 χρόνια από την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων και επί τη ευκαιρία η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" παρουσίασε (για 2η φορά) την Τετάρτη 28 Ιουνίου, το επετειακό ντοκιμαντέρ για τα 70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα , με τίτλο το «Χρονικό της Ενσωμάτωσης», στον φιλόξενο χώρο της "Αίθουσας των Τιμών" του Στρατοπέδου "Γεώργιος Τζαβέλλας"
.

Επίσης, μετά το τέλος της προβολής, έγινε παρουσίαση στον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Ροδόλφο Δημήτρογλου και τους άνδρες του, των "δομικών στοιχείων" που απαρτίζουν την ΣΤΟΛΗ του ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, που κατόπιν της εγκρίσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, σύντομα θα συγκαταλέγεται στις στολές της Προεδρικής Φρουράς.

To αίτημα για την "Ένταξη του Βρακοφόρου του Αιγαίου στην Προεδρική Φρουρά", υποβλήθηκε από την Πολιτιστική ομάδα "Αρχιπέλαγος" πέρυσι στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού ΓΕΕθΑ προωθήθηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας και έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην  στις 24 Απριλίου 2017.

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου, θα γίνει η Παρουσίαση - Τεκμηρίωση της Στολής του Βρακοφόρου του Αιγαίου, ενώπιον της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί γι αυτό το σκοπό.


    

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ