Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση του Ιράν στην Τουρκία για τη Συρία

20.09.2013 | 11:28
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το Ιράν προειδοποιεί την Άγκυρα για την πολιτική της σχετικά με τη Συρία. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζεβάντ Ζαρίφ, τόνισε πως « εμείς με την Τουρκία σε πολλά θέματα έχουμε κοινές απόψεις. Όμως στο θέμα της Συρίας εκτιμούμε πως η Τουρκία ασκεί μια επικίνδυνη κα λανθασμένη πολιτική».
Ο Ιρανός υπουργός δήλωσε πως δεν έχει κανένα όφελος η άσκηση πολιτικής με στρατιωτική απειλή και τονίζει πως η οριστική λύση στο πρόβλημα της Συρίας μπορεί να δοθεί μέσω της πολιτικής και διπλωματικής διαπραγμάτευσης.
Ο ίδιος εκτίμησε πως και το καθεστώς Άσαντ έχει κάνει λάθη όμως καταδίκασε την ισλαμική Αλ Νούσρα καθώς τόνισε πως « η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ, τη δημοκρατία και τον 21Ο αιώνα και ήταν λάθος κάποιον που τους άφησαν να σφάξουν τον λαό της Συρίας».
  To Iράν είναι κάθετα αντίθετο με τη δράση της Αλ Κάιντα, της Αλ Νούσρα καθώς αποτελείται απο Σουνίτες Μουσουλμάνους. Το Ιράν αντιπροσωπεύει το Σιιτικό Ισλάμ το οποίο θεωρείται πιο ήπιο και πιο κοσμικό σε σχέση με τους φανατικούς ισλαμιστές της Αλ Κάιντα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ