Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προχωρά το τείχος στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

23.08.2015 | 06:48
Σε 3 χρόνια προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το 45 χλμ τείχος από μπετόν που θα στηθεί στα σύνορα με την Συρία στην περιοχή του Ρέιχανλι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου “μετά από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία, οι τουρκικές ΕΔ αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στην συνοριακή γραμμή και για να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους και για να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο. Στα πλαίσια αυτά άρχισαν να στήνουν τείχος. Το 2013 οι ΤΕΔ έστησαν τείχος 1 χλμ στα τουρκοσυριακά σύνορα στην περιοχή Κούσακλι του Ρέιχανλι. Ακολούθως στήθηκε τείχος 2,5 χλμ και την θέση του συρμάτινου φράχτη πήραν τα μπλοκ από μπετόν”.
Στην 45 χιλιομέτρων συνοριακή γραμμή του Ρέιχανλι, οι εργασίες κατασκευής του τείχους συνεχίστηκαν αδιάκοπα και υπό την ευθύνη του φυλακίου Ογουλπινάρ, στήθηκαν 4 χλμ στην περιοχή ευθύνης του και άλλα 2 στην περιοχή Καβαλτζίκ.Μέχρι

σήμερα έχουν στηθεί περίπου 12 χλμ τείχους, αλλά λόγω των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν και οι εργασίες στησίματος του τείχους επιταχύνθηκαν.Κάθε ένα από αυτά τα μπλοκ ζυγίζει 7 τόνους, έχει πάχος 30 cm, ύψος 2 μέτρων και μήκος 3μ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ