Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψυχρός Πόλεμος! Το NATO αλλάζει τα σχέδια του για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία!

03.08.2014 | 16:05
Ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει και σε στρατιωτικό επίπεδο. Ο Γενικός Γραμματέας του NATO το ανακοίνωσε με συνέντευξή του .

Ο Άντερς Φον Ράσμουσεν δήλωσε ότι «η ρωσική επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας δικαιολογεί την προετοιμασία «νέων αμυντικών σχεδίων», σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre.

«Θα ενισχύσουμε τα στρατιωτικά μας γυμνάσια και θα καταρτίσουμε νέα αμυντικά σχέδια. Η ρωσική επίθεση ήταν ένας κώδωνας κινδύνου και δημιούργησε μια νέα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Άσμουσεν.

«Είναι ανησυχητικό γιατί πιστεύω ότι φιλοδοξία του (ρώσου) προέδρου (Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι να δημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής στην περιοχή. Θέλω να ενθαρρύνω τις χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην άμυνα. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Ρωσία αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 50%, οι χώρες του ΝΑΤΟ τις μείωσαν κατά 20% κατά μέσο όρο. Πρέπει να αντιστραφεί η τάση αυτή» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας.

«Η Ρωσία θεωρεί το ΝΑΤΟ αντίπαλό της» σημείωσε ο ίδιος και εκτίμησε: «Λυπάμαι για αυτό, διότι πρέπει να αναπτύξουμε μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Όμως, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση».

Οι δηλώσεις του Ράσμουσεν απηχούν αυτές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, σε μια επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών μελών της ΕΕ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο, επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει «τη μακροπρόθεσμη σχέση του» με τη Ρωσία και να ενισχύσει τις ικανότητές του να αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή.

Διαβάστε ακόμη:

Μυστική συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία;
Το βίντεο του πυραυλου που κατέρριψε το Μπόϊνγκ στην Ουκρανία
Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε - Απίστευτο δημοσίευμα του
TIME κατά Πούτιν

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ