Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρματα μάχης Leopard στη Σ.Αραβία ,πουλάνε οι Γερμανοί.

04.07.2011 | 00:44
 Νέους πελάτες που πάντα έχουν λεφτά βρήκαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί και γι΄ αυτό υποστηρίζουν ότι “η Ελλάδα δεν υπάρχει πια για μας στο χώρο των εξοπλισμών”.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία περισσότερα από 200 άρματα τύπου Leopard, μετά την έγκριση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα το συμβούλιο ασφαλείας της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Spiegel.
Eνας εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πληροφορίες για τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας ή για μεμονωμένες συμφωνίες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως έχουν ανακοινώσει ότι θα καταδικάσουν την πώληση όπλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει παραβίαση των περιορισμών που έχουν τεθεί για τις εξαγωγές όπλων.

Σύμφωνα με το περιοδικό η Σαουδική Αραβία επιδίωκε εδώ και καιρό να αποκτήσει άρματα Leopard αλλά η Γερμανία απέρριπτε κατ' επανάληψη το αίτημα επικαλούμενη τον "κίνδυνο" για το Ισραήλ. Το Βερολίνο όμως δεν θεωρεί πλέον ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί "απειλή" για το Ισραήλ.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Γερμανοί μετά από εμάς ,πούλησαν Leopard και στους Τούρκους!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ