Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό αποβατικό στη Πύλο

17.09.2013 | 00:32
Σε 11 θα ανέλθουν τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μεσόγειο Θάλασσα μετά τον απόπλου σε λίγες ημέρες,του
 αποβατικού πλοίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Yamal για να έλθει στα  νερά μας στο πλαίσιο της  « Ρωσικής ναυτικής Εβδομάδας » στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλωτάρχης Τρουχατσόφ, προσθέτοντας ότι πρώτος σταθμός θα είναι η Πύλος.

«Το πλήρωμα του μεγάλου αποβατικού πλοίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Yamal ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για να αποπλεύσει προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα αποπλεύσει από τη Σεβαστούπολη στα τέλη Σεπτεμβρίου»,  δήλωσε ο Τρουχατσόφ.Σύμφωνα με τον ίδιο , το πλοίο θα εκπροσωπήσει το ρωσικό ναυτικό κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής « Ρωσικής ναυτικής Εβδομάδας » στην Ελλάδα . Επιπλέον , θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο ελληνικό λιμάνι της Πύλου , για να συμμετάσχει στον επίσημο εορτασμό της 186ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

«Στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής περιόδου , το πλοίο πραγματοποίησε σειρά εξόδων ελέγχου στη θάλασσα , καθώς και ασκήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος .Να σημειωθεί ότι το Γιαμάλ είχε επισκεφθεί και το 2010 λιμάνια της Ελλάδας,μεταξυ των οποίων και την Κέρκυρα όπου εορτάστηκαν οι 
Ημέρες μνήμης του ναυάρχου Φιόντορ Ουσακόφ, υπό την διοίκηση του οποίου το 1799 οι Ρώσοι ναύτες απελευθέρωσαν την Κέρκυρα.

Τώρα στη λεκάνη της Μεσογείου βρίσκονται 10 ρωσικά πολεμικά σκάφη.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ