Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρουμανία: Εξερεύνηση για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο Neptun

14.08.2013 | 12:41
Η προσθήκη στη συμφωνία για το "οικόπεδο" Neptun στη Μαύρη Θάλασσα που υπέγραψαν, πρόσφατα, οι εταιρείες Petrom και Exxon με τις ρουμανικές αρχές, επιτρέπει στους επενδυτές να επιταχύνουν τις εργασίες εξερεύνησης σ' αυτό το οικόπεδο, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Petrom Μαριάνα Γκεόργκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Υπηρεσία Ορυκτών Πόρων της Ρουμανίας (NAMR), η OMV Petrom και η αμερικανική ExxonMobil μονόγραψαν την προσθήκη στη συμφωνία για το οικόπεδο Neptun για την επιτάχυνση των εργασιών εξερεύνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της NAMR Γκεόργκε Ντούτου στο πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Η κυβέρνηση ενέκρινε την προσθήκη, η οποία καθορίζει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν από τους επενδυτές σ' αυτό τον τομέα, διευκρίνισε ο κ. Ντούτου.

Πέρυσι, οι δύο εταιρείες ανακάλυψαν πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου, που κυμαίνονται από 42 μέχρι 84 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - στο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "Agerpres".

Η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Ρουμανία διαμορφώνεται, σε ετήσια βάση, σε 13 έως 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και τα κοιτάσματα αυτά θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για μια εξαετία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ