Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία προς Τουρκία: "Αποσύρετε από το Ιράκ τα στρατέυματά σας"

12.12.2015 | 18:36
Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ τάχθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών .Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με  με τον Ιρακινό ομόλογό του, Ιμπραΐμ αλ Τζααφάρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, καλεσε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ.
«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή της Μόσχας.


Η Βαγδάτη προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων, κάνοντας λόγο για κατάφορη παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Και ο Ερντογάν στον κόσμο του…

Από την άλλη ο Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί με δηλώσεις που δεν μπορεί να έχουν σχέση με τη λογική. Χαρακτήρισε μη έντιμη την προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την εν λόγω περιοχή στο Ιράκ.
Όπως εξήγησε, οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί δεν αποτελούν στρατεύματα μάχης! Αντίθετα, συνέχισε, έχουν σταλεί για να προστατεύσουν τους στρατιώτες που παρέχουν εκπαίδευση στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις. Η Τουρκία είναι «αποφασισμένη» να συνεχίσει την εκπαίδευση, κατέληξε.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ