Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Δεν έχουμε ανακρίνει τον Σνόουντεν

19.12.2013 | 12:51
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει συναντηθεί με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, υπεύθυνο για την αποκάλυψη στοιχείων των αμερικανικού προγράμματος παρακολουθήσεων, και στον οποίο έχει χορηγηθεί προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, και πρόσθεσε ότι "οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν τον έχουν ανακρίνει σχετικά με τις δραστηριότητες της CIA και του NSA κατά της Μόσχας.

"Είναι μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα" και χάρη στον κ. Σνόουντεν "έχει αλλάξει η νοοτροπία εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο", είπε ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Μόσχα.
"Δεν συνεργαζόμαστε μαζί του και δεν το κάναμε ποτέ, δεν τού θέτουμε ερωτήσεις για τις δραστηριότητες των υπηρεσιών με τις οποίες συνεργάσθηκε σχετικά με τη Ρωσία", δήλωσε.

Υπενθυμίζοντας τους όρους που διέπουν την παροχή ασύλου στον Εντουαρντ Σνόουντεν, ανάμεσά τους και την αποχή από ενέργειες που θα βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν τους έχει παραβιάσει κατά την παραμονή του στη Ρωσία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ