Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Η Ευρώπη να μην αναμιγνύεται στα γεγονότα στην Ουκρανία

21.01.2014 | 11:20
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αναμιγνύονται στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα εκφράζει φόβους ότι ίσως ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

"Θα προτιμούσαμε ορισμένοι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας να απέχουν από οποιαδήποτε ανάρμοστη πράξη όσον αφορά την ουκρανική κρίση γιατί, χωρίς καμία πρόσκληση, μέλη ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σπεύδουν στην πλατεία Μεϊντάν (κεντρική πλατεία του Κιέβου) και συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε μια χώρα, με την οποία έχουν διπλωματικές σχέσεις", τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.
"Είναι απλώς δυσάρεστο", τόνισε.Εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας με την αστυνομία στο Κίεβο, ρίχνοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες Μολότοφ και πέτρες που αποσπούσαν από τους λιθόστρωτους δρόμους, αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας διέλυσαν ένα οδόφραγμα και ένα καταπέλτη που είχαν κατασκευάσει οι διαδηλωτές καθώς οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές άρχισαν επίσης να κυνηγούν ύποπτους ως προβοκάτορες και νωρίς το πρωί είχαν συλλάβει αρκετούς νεαρούς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η κυβέρνηση στέλνει πληρωμένους κακοποιούς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση.Στο μεταξύ, η εφημερίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου "Γκόλος Ουκράινι" (Η φωνή της Ουκρανίας) δημοσίευσε σήμερα τους νόμους που καθιστούν αυστηρότερες τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών, πράγμα που σημαίνει πως τίθενται σε ισχύ τα κείμενα αυτά, η υιοθέτηση των οποίων την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τις βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο.

Η εφημερίδα του κοινοβουλίου δημοσίευσε, ανάμεσα σ' ένα σύνολο κειμένων, αυτά που ενισχύουν, μέχρι και σε φυλάκιση 5 ετών, τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλονται στους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει εδώ και δύο μήνες στο κέντρο του Κιέβου ένα καταυλισμό και οδοφράγματα και έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία

Ο Λαβρόφ επικρίνει την αντίδραση του ΝΑΤΟ κατά της Ουκρανίας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ