Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.05.2013 | 13:43

Ρωσία: Η Συρία θα συμμετάσχει σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη

"Η Δαμασκός εξέφρασε την πρόθεσή της, επί της αρχής, να συμμετάσχει σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη"

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε επί της αρχής να συμμετάσχει σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που πρότεινε η Μόσχα και η Ουάσινγκτον και άσκησε κριτική εναντίον της απόπειρας--όπως την χαρακτήρισε--υπονόμευσης των ειρηνευτικών προσπαθειών.

"Η Δαμασκός εξέφρασε την πρόθεσή της, επί της αρχής, να συμμετάσχει σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου οι ίδιοι οι Σύροι να βρουν μία πολιτική επίλυση της κρίσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

Ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ δήλωσε την Τετάρτη, μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα, ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει σύντομα αν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη με στόχο να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο Λουκασέβιτς είπε ότι οι διεθνείς πρωτοβουλίες--περιλαμβανομένης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 15ης Μαϊου, η οποία εξήρε την αντιπολίτευση και καταδίκαζε τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ-- "ουσιαστικά ώθησαν (την αντιπολίτευση) να απορρίψει τις διαπραγματεύσεις".

Η Ρωσία στηρίζει τον Άσαντ στη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια και πλέον και από την οποία έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι καθώς αντιτίθεται στην επιβολή κυρώσεων κατά της Δαμασκού, εξοπλίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις και έχει μπλοκάρει, μαζί με την Κίνα, τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις οποίες στήριξε η Δύση.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ