Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Καταστροφικές οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας

10.08.2018 | 15:25
Καταστροφική και παράλογη χαρακτήρισε η Μόσχα την προοπτική επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Πιόνγιανγκ, ασκώντας έντονη κριτική στις προθέσεις της Ουάσιγκτον.

Κάθετα αντίθετο στην προοπτική επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ασκώντας δριμεία κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση.

«Η πρόταση επέκτασης των κυρώσεων εις βάρος της Πιόνγιανγκ είναι παράλογη και καταστροφική» τόνισε, μεταξύ άλλων, το ρωσικό υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε ως «μη πειστικό» το σκεπτικό της Ουάσιγκτον.
Στο ίδιο πλαίσιο, η Μόσχα κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο για αντιφατική προσέγγιση απέναντι στη Βόρεια Κορέα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της διμερούς έντασης.

Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει στο έπακρον τις πιέσεις προς το καθεστώς της Πιόνγιανγκ, προκειμένου να υλοποιηθεί στο μάξιμουμ η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Νωρίτερα, το αμερικανικό State Department ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα.
Σύμφωνα μ' αυτή, η Πιόνγιανγκ βρίσκεται αντιμέτωπη μ' έναν νέο γύρο κυρώσεων, λόγω της παραβίασης των κανονισμών των Ηνωμένων Εθνών για το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι παρά την πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ — Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, οι κυρώσεις εναντίον της Πιόνγιανγκ παραμένουν σε ισχύ.

Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ