Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσια: Το ΝΑΤΟ απειλή για τα σύνορά μας

02.09.2014 | 10:43
Η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

"Το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δομές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τα σύνορά μας, και μέσω της επέκτασης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία από τις βασικές εξωτερικές απειλές για τη Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε ο Μιχαήλ Ποπόφ, αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, αναφερόμενος ειδικότερα στα σχέδια αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και στην κατάσταση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τα απειλές για τη ρωσική ασφάλεια. .

"Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η προσέγγιση των στρατιωτικών δομών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στα σύνορα της χώρας μας, περιλαμβανομένης της ενίσχυσης της παρουσίας της Συμμαχίας, θα περιληφθούν στις εξωτερικές στρατιωτικές απειλές", είπε.

Οι δηλώσεις του αποτελούν απάντηση στα σχέδια της Ατλαντικής Συμμαχίας να υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής (4 και 5 Σεπτεμβρίου) ένα Σχέδιο Αμεσης Ετοιμότητας (Readiness Action Plan), σε απάντηση της στάσης της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, η οποία θεωρείται από τους συμμάχους άμεση απειλή για τις νατοϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία (χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία).

"Ολα τα γεγονότα δείχνουν την βούληση των ηγεσιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν την πολιτική της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι παρά τις διακηρύξεις "καλών προθέσεων" , το ΝΑΤΟ και η Ρωσία "δεν κατόρθωσαν να εγκαθιδρύσουν έναν διάλογο σε βάσεις ισοτιμίας".
"Εξακολουθούν να περιμένουν από τη Ρωσία μονομερείς υποχωρήσεις σε μία σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής...Αποτιμούν κατά μη αντικειμενικό τρόπο τον ρόλο της Ρωσίας στα γεγονότα στην Ουκρανία, εξάγονται εσφαλμένα συμπεράσματα και λαμβάνονται ακατάλληλα μέτρα", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


NATO 2014: Αστυνομικές περιπολίες κατέκλυσαν το Κάρντιφ

"Στρατόπεδο συγκέντρωσης" το Κάρντιφ λόγω ΝΑΤΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το NATO βασικός «εταίρος» της Ουκρανίας

Έως και 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ