Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό κατασκοπευτικό πέρασε 30 μέτρα απο μαχητικο των ΗΠΑ

05.06.2014 | 09:46
Σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πέταξε στα τέλη Απριλίου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη βόρεια Ιαπωνία, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου, όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su-27 Flanker πλησίασε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τύπου RC-135U, το οποίο βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα Οκότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, δήλωσε ότι δεν υπήρχε ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των αεροσκαφών, ωστόσο το ρωσικό άλλαξε πορεία καθώς πλησίασε το αμερικανικό.
«Είναι δύσκολο να γνωρίζω τι σκεφτόταν ο πιλότος, αλλά το προσωπικό του (αμερικανικού αεροσκάφους) ήταν σε θέση να δει ότι το Flanker ήταν οπλισμένο», δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο Γουόρεν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, είχαν εκφράσει στα τέλη Απριλίου αμφότεροι τις ανησυχίες τους κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επικοινωνίας που είχαν με τη Μόσχα, χωρίς να δημοσιοποιήσουν το θέμα, δήλωσε ο Γουόρεν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ