Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό υποβρύχιο στις ακτές της Συρίας - ΒΙΝΤΕΟ

08.12.2015 | 11:56
Ενα ρωσικό υποβρύχιο (Kilo-class) εμφανίστηκε κοντά στις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με πηγές απο το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το υποβρύχιο Rostov-on-Don είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους ρωσικούς πυραύλους cruise.
Στα μέσα Νοεμβρίου, υπήρξαν αναφορές οτι το ίδιο υποβρύχιο χτύπησε στόχους του ισλαμικού κράτους στη Ράκα.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε αλλα ουτε και διέψευσε τις αναφορές αυτες.

Η Ρωσία χτύπησε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με σύγχρονους πυραύλους cruise από τα πολεμικά της πλοία της στην Κασπία Θάλασσα στις αρχές Οκτωβρίου.

 

18 πυραύλοι Κρούζ εκτοξέυθηκαν απο την Κασπία τέλη Νοεμβρίου
 


Γνωστό ως «Improved Kilo»απο το ΝΑΤΟ, το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don (Β-237) είναι τρίτη γενιάς υποβρύχιο της κλάσης Varshavyank (Έργο 636). Το υποβρύχιο τύπου stealth ειναι αθόρυβο μάλιστα εικάζεται οτι παράγει τον λιγότερο θόρυβο απο κάθε άλλο υποβρύχιο στον κόσμο . Διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο φάσμα μάχης και το σχετικά μικρό μέγεθός του, βοηθάει στους ελιγμούς σε ρηχά νερά.

Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με τορπίλες 533mm και σύμφωνα με πληροφορίες, KaliberPL (τροποποίηση για υποβρύχια) πυραυλους cruise θαλάσσης-εδάφους. Το υποβρύχιο ζυγίζει 4.000 τόνους, και φτάνει ταχύτητες 20 κόμβων (37kmp / h) με δυνατότητα κατάδυσης 300 μέτρων. Έχει πλήρωμα 52 ατόμων και μπορεί να παραμείνει 45 ημέρες στη θάλασσα.
Το ΝΑΤΟ αποκαλεί αυτό το είδος υποβρυχίου "μαύρη τρύπα" για την ικανότητά του να περνάει απαρατήρητο.

Πηγή - Rt.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ