Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρώσος στρατιώτης νεκρός στην ανατολική Ουκρανία

05.09.2014 | 14:51
Για πρώτη φορά, η ρωσική τηλεόραση έσπασε την "ομερτά" που τηρούσε μέχρι σήμερα όσον αφορά την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία, μεταδίδοντας ρεπορτάζ για έναν στρατιώτη ο οποίος σκοτώθηκε στη χώρα αυτή.

"Σήμερα στον Κοστρομά αποχαιρέτισαν τον Ανατόλι Τράβκιν. Πριν από περίπου έναν μήνα έφυγε για το Ντονμπάς (σ.σ. την ανατολική Ουκρανία) και σκοτώθηκε σε μάχη" ανέφερε ο παρουσιαστής του καναλιού Πέρβι Κανάλ, ενός από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας. "Επισήμως, ήταν σε άδεια" όταν σκοτώθηκε, πρόσθεσε το κανάλι σημειώνοντας ότι ο Τράβκιν δεν είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του να πολεμήσει στο πλευρό των αυτονομιστών ούτε στη γυναίκα του ούτε στους ιεραρχικά ανώτερούς του στο στρατό.

Οι μαρτυρίες συγγενών στρατιωτών που τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία πολλαπλασιάζονται καθημερινά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στις εφημερίδες. Όμως τα τηλεοπτικά κανάλια, που συχνά ελέγχονται από το Κρεμλίνο, τηρούσαν απόλυτη σιγή για το θέμα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Μητέρων Στρατιωτών, μια μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έως και 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στο πλευρό των αυτονομιστών και 7.000 έως 8.000 από αυτούς μπορεί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ανατολική Ουκρανία. Ένας σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο Ολεξάντρ Ντανίλιουκ υποστήριξε ότι 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί.

Πάντως, μια δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Λεβάντα έδειξε ότι δύο στους τρεις Ρώσους δεν πιστεύουν ότι η χώρα τους διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυρίδης:"Να αγοράσει το ΝΑΤΟ τα ρώσικα Μιστράλ"


"Οθωμανικός άνεμος" στην Κόκκινη Πλατεία με την ελληνική ΠΑ να λείπει

NATO: Θα πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ