Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400 στην Τουρκία: Νέα νταηλίκια Τσαβούσογλου προς την Ουάσινγκτον

06.03.2019 | 18:55
Έντονη ήταν η αντίδραση σήμερα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέναντι στις νέες πιέσεις των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων εξαιτίας των S-400,

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στις ΗΠΑ λέγοντάς της ξεκάθαρα να μην ανακατεύεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας. «Και δεν πουλάς και από αλλού δεν θέλεις να πάρουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις, τότε η Τουρκία ή θα πάρει από άλλον ή θα πάρει από χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εσύ να μην ανακατεύεσαι!», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αφήνοντας υπονοούμενα για την αμερικανική κυβέρνηση, αναρωτήθηκε γιατί αισθάνεται τώρα ξαφνικά άβολα με την αγορά των S-400 και όχι όταν η Τουρκία αναζητούσε αντι-πυραυλικό σύστημα. «Για κάποιο λόγο οι σύμμαχοί μας άρχισαν να αισθάνονται άβολα μόνο μετά την αγορά των S-400», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, υπενθύμισε για άλλη μια φορά τους S-300 της Ελλάδας, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ αλλά αγόρασε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ. «Εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ λένε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ, τότε γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν αυτή τη στιγμή S-300; Γιατί αυτές διαθέτουν; Αν εμείς τους έχουμε ανάγκη, θα τους πάρουμε» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ