Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ: Εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ οι στρατιώτες στην άσκηση Saber Strike 2018 - ΦΩΤΟ

04.06.2018 | 12:04
 Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φωτογραφία στρατιωτών του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν τα πασίγνωστα ρωσικά αυτόματα τυφέκια AK-47, της εταιρίας Καλάσνικοφ. Την φωτογραφία ανάρτησε η Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Στις 3 Ιουνίου, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις ασκήσεις Saber Strike 2018, οι οποίες ξεκίνησαν στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, με τη συμμετοχή περίπου 18.000 στρατευμάτων από 19 χώρες.

Καθώς η βορειοατλαντική συμμαχία ξεκίνησε τα στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό την ενίσχυση της ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας στην περιοχή, η ομάδα μάχης (BG) στην Πολωνία, υποστηρίζοντας την ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη δημοσίευσε μια αφίσα με στρατιώτες από πέντε χώρες - το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.


Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν ότι ο στρατιώτης του Ρουμανικού Στρατού είναι εφοδιασμένος με ένα τυφέκιο που μοιάζει με καλάσνικοφ ΑΚ-47. Πρόκειται για το μοντέλο Pistol Mitralieră 1990 [PM md. 90], ένα εξουσιοδοτημένο ρουμκανικό αντίγραφο του AK-47.


Tweet: "Αυτό είναι ξεκαρδιστικό, το ΝΑΤΟ με Καλάσνικοφ"


Tweet: "Kalashnikov - το όπλο των πραγματικών ανδρών σε όλο τον κόσμο!"

Οι ασκήσεις Sabre Strike 2018 ξεκίνησαν στις 3 Ιουνίου στη Λετονία, με συμμετοχή περισσότερων από 3.000 στρατευμάτων από διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκπαίδευση προβλέπεται να καλύψει τη Λιθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία.

Πηγή Sputnik


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ