Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Μαξίμου τη Δευτέρα οι απόστρατοι. Τι θα "δώσει" ο Σαμαράς

07.02.2013 | 00:01
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παίξει το ρόλο του πυροσβέστη στη “φωτιά” που η κυβέρνησή του άναψε και στο χώρο των απόστρατων. Τα τελευταία 24ωρα οι επαφές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις ηγεσίες των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων, έχουν στόχο να “εκτονώσουν” το κλίμα έντασης που υπάρχει από την ημέρα που έγιναν οι πληρωμές συντάξεων.

Ο Παναγιωτόπουλος έδωσε υπόσχεση για ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,που όλα δείχνουν ότι τελικά θα γίνει τη Δευτέρα στις 12.30.

Τι θα “δώσει” ο πρωθυπουργός στους απόστρατους;
  • Υπόσχεση για λύση του εργασιακού θέματος που έχουν. Δηλαδή θα τους ανακοινώσει ότι θα μπορούν να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους.
  • Υπόσχεση ότι δεν θα ακλουθήσουν κι άλλες περικοπές το 2014.

Η πρώτη υπόσχεση είναι πιθανόν να υλοποιηθεί και αυτό είχε γίνει σαφές και στις επαφές που είχαν οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος είχε αναγνωρίσει το δίκιο τους. Ωστόσο πρόβλημα παραμένει η στάση του υπουργείου Οικονομικών το υπουργικό δίδυμο του οποίου δείχνει ανίκανο να καταλάβει ότι από την απαγόρευση εργασίας στους απόστρατους, ο μόνος χαμένος είναι το δημόσιο ταμείο!

Όσο για τη δεύτερη υπόσχεση, για τις περικοπές του 2014; Νομίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί και πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτούνται και οι απόστρατοι! "Δεν θέλουμε ραντεβού,θέλουμε αντιδράσεις"!


"Με τη φτώχεια χτυπούν το ηθικό, με την ανέχεια την αντίσταση, με τη πείνα το στρατό"!

"Ούτε οι κομμουνιστές δεν διώχτηκαν τόσο όσο οι απόστρατοι"! Άρθρο του Α.Παπαπαρίση
 

 

ΣΧΟΛΙΑ